Repte “Enverdim els balcons”!

Enverdir els balcons és revolucionari!

Amb el confinament hem passat més temps que mai a casa nostra i el nostre verd -el que ja teníem i el que hem pogut fer créixer amb els recursos que hem tingut a l’abast- ha agafat una importància majúscula. Hem pres molta més consciència del valor que té la natura pel nostre benestar i salut i de la falta que ens fa especialment si vivim en un entorn urbà.

Ara que repensem la ciutat en la que volem viure, els nostres balcons, patis i terrasses són espais d’oportunitat molt valuosos per enverdir, enjardinar, asilvestrar, renaturalitzar la ciutat (especialment en una ciutat tan compacta com Barcelona on ens falten molts espais verds).

Fem créixer la vida natural a casa nostra perquè és la forma més propera de conviure amb la natura de forma quotidiana… 

Perquè ens aporta salut, però també vitalitat, tranquil·litat, bellesa i ens fa sentir bé…Fins i tot ens connecta amb la natura salvatge més enllà de la ciutat i ens permet observar el seu ritme (tant diferent al nostre!) i seguir el cicle de les estacions…

 

El nostre verd

Però enverdir les nostres llars no només ens beneficia a nosaltres, sinó també als veïns i veïnes amb els que convivim, als nens i nenes que passen per sota de casa nostra per anar a l’escola…. I és que amb tots els nostres balcons, patis i terrasses formem una xarxa de petits espais verds interconnectats amb el que configurem un paisatge urbà molt més vital i resilient que ens connecta també entre nosaltres -com la xarxa de la vida de la que formem part.

I amb aquesta xarxa -que està connectada també amb el verd més gran de la ciutat-, oferim microrefugis per a la flora i fauna urbana. I per a nosaltres és una oportunitat valuosíssima per relacionar-nos amb altres formes de vida natural de forma propera i quotidiana. 

D’aquesta manera, envoltant-nos de verd, ens procurem viure més connectades amb la natura i també amb nosaltres mateixes perquè també som natura i necessitem natura per ser.

Enverdim els balcons perquè aquest acte aparentment tan simple ens apodera en la transformació del nostre entorn urbà i contribuïm, així, a la ciutat verda, saludable, regenerativa, biofílica en la que volem viure.

 

Una festa convertida en repte

Per Instagram i whatsapp

Estem fent créixer a Casa Orlandai un balcó de natura per apropar el verd a qui visiti la casa, perquè serveixi d’inspiració per enjardinar altres balcons del barri i per contribuir a renaturalitzar la ciutat amb la que somiem.

A més, aquest balcó també ha nascut per acompanyar els nens i nenes que fan servir el Camí escolar verd per anar a l’escola que va de Casa Orlandai a l’escola Orlandai i que impulsem de forma comunitària.

Com que la Festa de la Primavera prevista per al 21 de març no la vam poder gaudir, ara te la portem a casa transformada en un repte: Enverdim els balcons

I ho fem en col·laboració i sintonia amb la Casa Orlandai i l’Ecoco, l’Espai Gardenyes, la Plataforma Sarrià Respira, l’Escola Orlandai i tots aquells que us hi volgueu sumar.

Del 12 al 19 de juny compartirem el nostre procés per enverdir aquest balcó de natura a Casa Orlandai amb la il·lusió que us inspiri també per casa vostra, i també proposarem un petit repte diari!

Quins testos i jardineres i quina “terra” fem servir? Què plantem? Com tenim cura de les nostres plantes? Compartim-ho i descobrim també el verd que hi ha al barri…

Podeu seguir-nos aquí, al blog de Som Natura, amb l’etiqueta “balcó de natura”  (si us subscriviu al blog, rebreu les novetats al vostre correu). També a l’Instagram de @casaorlandai i @som_natura i l’etiqueta #RepteEnverdimelsBalcons.

Entre tots els participants, la Casa Orlandai sortejarà una plaça al taller de jardineria del dia 15 de juliol, de 18 a 21 h perquè…seguim enverdint.

I…el repte d’avui:

Us convidem a que: 

merla

  • Gaudiu d’aquest petit documental “La Terraza ( “Ojo Avizor” projecte de Miguel Alfaro i David Alfaro). Una delícia de natura domèstica de 10 minuts, que ens va compartir la Pilar!
  • Compartiu a Instagram fotografies (o vídeos!) del vostre balcó, terrassa, pati o àmpit de la finestra amb l’etiqueta #RepteEnverdimElsBalcons (o envieu-les a info@casaorlandai.cat amb l’etiqueta en el subjecte del correu) mentre duri…la Festa de la Primavera a casa.

 

Enverdim els balcons i fem cases i ciutat amb vida!

Podeu seguir el fil amb la següent publicació “Enverdim els balcons” 2: els testos i les jardineres.

 

6 pensaments sobre “Repte “Enverdim els balcons”!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *