A l’equipament autogestionat de Casa Orlandai, hem iniciat un balcó de natura per anar-lo construint de forma participativa.

Volem apropar la vida natural a qui visiti la casa, que serveixi d’inspiració per al veïnat per enverdir altres balcons del barri i també als comerços per posar plantes a botigues i establiments. Volem contribuir a renaturalitzar la ciutat amb la que somiem a partir de la capacitat que tenim tots de transformar el nostre entorn immediat i procurar-nos uns espais més vitals i saludables.

Quins testos o jardineres fem servir? Quines plantes plantem que siguin adaptades al canvi climàtic? Què podem fer perquè vinguin papallones?

El balcó de natura s’emmarca dins la iniciativa “Enverdim els balcons” sorigda del projecte de Camí escolar verd promogut de  forma comunitària des de Casa Orlandai fins a l’escola Orlandai.

 

La ciutat verda

baixa

Desenvolupem el balcó en el marc del Mapa Barcelona+Sostenible -que reuneix multitud d’iniciatives de sostenibilitat de la ciutat i es desenvolupa de forma col·laborativa.

I és que amb aquest petit espai volem contribuir a posar valor el patrimoni natural del barri  (jardins, parcs, arbres singulars, murs verds, horts urbans,  etc), que també trobareu al mapa i que, alhora, estan interconnectats amb la resta del verd de Barcelona. Us convidem a descobrir-lo!

 

Manifest del Verd i la Biodiversitat de Barcelona+Sostenible

A més, Som Natura hem participat en la creació del Manifest del Verd i al Biodiversitat de Barcelona+Sostenible, impulsat pel Grup del Verd i la Biodiversitat de la Xarxa Barcelona+Sostenible, que té com a missió incidir en les polítiques públiques pel que fa la renaturalització de la ciutat, centrant especial atenció en la implicació de la ciutadania.

I, a més de situar el verd i la biodiversitat com a element essencial per a la nostra salut a la ciutat, el manifest planteja fins a 28 propostes i, entre elles, insta a enverdir els equipaments públics de la ciutat de Barcelona -des dels centres educatius a les escoles o hospitals i també els centres cívics- com una forma de contribuir a renaturalitzar la ciutat, facilitar l’accés al verd a la ciutadania i a estendre’l pels diferents districtes de la ciutat.

Desitgem que aquest balcó tingui un efecte multiplicador!

 

Què i com plantem?

Aquí trobaràs els continguts que estem creant mentre construim el balcó de natura:

Podeu seguir les novetats al blog amb l’etiqueta “balcó de natura”.

Aquest és un projecte col·laboratiu, si hi vols participar-hi, ens trobaràs a benvinguda@somnatura.cat!