Formem part del procés viu i col·lectiu que està creixent a Catalunya de potenciar el binomi salut i natura, amb l’objectiu de conservar i posar en valor la natura que ens envolta com un garant essencial del nostre benestar i salut.

Actualment, col·laborem en la posada en marxa de la Taula Salut i Natura a Catalunya, des de la secretaria tècnica juntament amb la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN), com a impulsores inicials.

La Taula és mandat de la Declaració sobre la interdependència de la Salut i la Natura a Catalunya amb la que va culminar el Cicle de debats “Salut i Natura” organitzat al Palau Macaya de Barcelona d’octubre 2018 a gener del 2019 per la XCN (llavors Xarxa de Custòdia del Territori (xct)), amb la col·laboració de Som Natura.

La Declaració constata -i aquest és el punt de partida- que “cada cop hi ha més evidències científiques que demostren que la natura ens aporta beneficis insubstituïbles per a la salut i el benestar integrals, en les tres dimensions constitutives de l’ésser humà: física, psicològica i espiritual”.

I un dels punts centrals d’aquesta declaració és la creació de la Taula intersectorial “Salut i Natura” de Catalunya, formada per administració, entitats, sector privat i recerca, amb la missió d’afavorir el treball col·lectiu, transversal i transdisciplinari, i consensuar i emprendre una estratègia comuna a Catalunya.

Us animem a adherir-vos-hi!

  • #taulasalutinatura
  • #naturaéssalut